onsdag den 23. februar 2011

Go west

Så fik vi et snert af forår, muligheden skulle udnyttes og jeg drog på østers plukning. Vadehavet ud fra Hjerting strand i Esbjerg byder på store flotte og velsmagende østers, de ligger på mellem 80 og 160 g renset.

Forberedelsen gik ud på at hoppe i langt undertøj, et par armygrønne vaders, netposer og tang til at samle østersen op fra den 10 cm dybe vand.  Der findes ikke mange federe ting man kan lave i januar end at gå i Vadehavet og se solen stå op mens edderfugle, strandskader og svaner færdes omkring en.


Af fangsten blev der lavet gratinerede østers. -Musklen renses og tørres af med klæde og dækkes med en blanding af rapsmel, cheddar og hvidløg, de smager fortrinligt på rugbrød med syrlig mayonnaise.


HUSK! Østers plukket ud fra Esbjerg og omegn kræver en varmebehandling inden indtagelse - de skider stadig i vandet der ovre.

1 kommentar:

  1. Bwadr, de sked også i vandet i min barndom. 1960 var sidste gang jeg badede i Ho Bugt, da flød lortene også forbi een. Lidt svært at overse. Og C. Coli havde jeg endnu ikke hørt om.
    Bortset fra det, så laver du lækre gratinerede østers efter Mikkels opskrift!
    Vh Elisabeth

    SvarSlet